PENINE IN JASLICE // VIPAVSKI KRIŽ // 18. december 2022

×

Error message

Notice: Undefined offset: 0 in include() (line 31 of /home/vipavskikriz/public_html/sites/all/themes/cms_subtheme/views/views-view-fields--index-slider--block.tpl.php).
Vipavski Križ, Galerija, kriški grad in grajska klet, nedelja, 18. december 2022 od 13. do 20. ure

 

Vipavski Križ se vse bolj prebuja tudi na področju različnih dogodkov, še posebej privlačni pa so tisti dogodki, ki s seboj prinašajo tudi dobro domačo kapljico. Tokrat bo dogajanje obarvano s peninami in jaslicami, katere prirejamo v sodelovanju s Turističnim društvom Vipavski Križ. Tudi letos se bo naš kraj, v božičnem času praznično obarval, jaslice bodo na ogled po celotni vasi. Dodatno pa se bomo letos posvetili otvoritvi razstave, kateri bomo dodali vipavske penine, te bo mogoče degustirati tako same kot v koktejlih in jih kupiti. Samo dogajanje bodo popestrili ponudniki s hrano in raznimi izdelki iz naših krajev.

OKVIREN PROGRAM DOGAJANJA:

- 13h začetek dogajanja, voden ogled po Vipavskem Križu, Kriški sejem na placu

- 14h blagoslov jaslic in otvoritev razstave v Galeriji Vipavski Križ in v Grajski kleti, nastop Ženska vokalna skupina Grlice iz Budanj, pogovor z avtorji jaslic, predstavitev jaslic

- 15h druženje z vinarji, degustacija penin, predstavitev koktejlov s peninami (Cocktail catering Pilon), fokača iz krušne peči, s panceto ali zelenjavo (Ekološke dobrote Kravos Male Žablje)

 

 

V PRIMERU SLABEGA VREMENA SE DOGODEK SELI V GRAJSKO KLET

 

Kako smo se imeli na Festivalu vina ZELEN, si lahko ogledate na posnetku -> https://www.youtube.com/watch?v=NN6GKpoLYeY

Kako so izgledale jaslice lani, si lahko ogledate tu -> https://youtu.be/XM92Sgqa3oY

 

Vstopnice bo mogoče kupiti pred gradom v Vipavskem Križu.

Cena vstopnice 25eur. V ceno je všteta neomejena degustacija penin, bon za hrano, kavcija za kozarec 5eur, voden ogled kraja, ogled nastopa kulturnih skupin.

 

Informacije in rezervacije za skupine: 031 229 336 Patrik ali info@vipavskikriz.si

Organizator: Zavod Vipavski Križ

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Fotogalerija: 
Da, želim doživeti trenutke Vipavskega Križa
povpraševanje