Glasbeno društvo NOVA - Poletje v Vipavskem Križu 2022

×

Error message

Notice: Undefined offset: 0 in include() (line 31 of /home/vipavskikriz/public_html/sites/all/themes/cms_subtheme/views/views-view-fields--index-slider--block.tpl.php).
Poletno dogajanje v Vipavskem Križu

 

Tudi letos bo Vipavski Križ gostil dogodke, ki jih prireja Glasbeno društvo NOVA.

Program dogajanja je znan, za vse tiste, ki bi pa radi kraj še bolj podrobno spoznali, bomo uro pred začetkom dogodkov, organizirali voden ogled, skupaj se bomo sprehodili po zgodovini Vipavskega Križa, skritih kotičkih in zgodbah tega kraja, zaključili pa v naši 500 let stari grajski klet, kjer se bomo osvežili s kozarčkom vipavskega vina.

OBVEZNE REZERVACIJE na 031 229 336 Patrik. 

Sprehod skozi zgodbo Vipavskega Križa s kozarčkom in pridigo traja približno 60 min in stane 3€/osebo. (Najmlajši brezplačno)

POLETNO DOGAJANJE:

četrtek, 18. avgust, ob 19.00: Usak patk swing in NOVA jazz band
Na učni uri bodo predstavljene osnove swinga, družabnega, igrivega in lahkotnega plesa, primernega za vse starosti. Vabljeni pari in posamezniki, za vse se bo našlo mesto in skladen par nog. Dobrodošli 'zeleni zajci in stari mački' - (ne)znanje ni omejitev. Po osvojenih korakih se bo večer nadaljeval v sproščeno plesno druženje ob melodijah NOVA jazz banda, v sestavi: Lara Dovier (vokal), Blaž Pahor (klaviature), Matija Podbersič (trobenta), Filip Mozetič (bobni) in Jernej Budin (kontrabas).
delavnica brezplačno | plesni večer 3 €

sobota, 20. avgust, ob 20.30: Rudi Bučar trio
Rudi Bučar je istrski kantavtor, poustvarjalec istrske glasbene kulturne dediščine in ustvarjalec festivalskih uspešnic z ljudskim pridihom. Njegovo istrsko poetiko v vselej doživeti glasbeni interpretaciji bodo zvesto spremljali Goran Krmac (tuba) in Anže Vrabec (klavir). V kriško grajsko obzidje bo že legendarni primorski folk glasbenik vnesel duh istrskega poletja.
18 € | otroci do 12. leta, upokojenci in prebivalci Vipavskega Križa 15 €

torek, 23. avgust, ob 20.30: Pet žensk .com
Pet žensk ob večernem druženju razpravlja o večno aktualni temi o življenju v dvoje. Kako enostavno bi teklo življenje, če bi ženske znale rokovati s tako občutljivim aparatom, zato se porodi ideja o navodilih za uporabo moških. Komedija Gledališkega društva Kontrada Kanal v režiji Petra Harla temelji na izpovedih petih žensk, ki v pogumnih razmišljanjih o moških povedo veliko več o sebi kot o njih.
brezplačno

četrtek, 25. avgust, ob 20.30: Denise Dantas kvintet
Priznana brazilska pevka in igralka Denise Dantas je z doživeto vokalno interpretacijo oblikovala edinstven izraz. Zvočno osnovo predstavljata strastna in dinamična samba ter brazilska izvirna glasbena variacija na sodobni jazz. Virtuozni kvintet z avtorskimi skladbami in brazilskimi standardi prepeva o burni zgodovini, duhovnosti in raznolikosti pevkine domovine.
10 € | otroci do 12. leta, upokojenci in prebivalci Vipavskega Križa 8 €

 

Rezervacije vstopnic: +386 (0) 41 618 373 ali info@gdnova.si

FB https://www.facebook.com/drustvo.nova

IG @gdnovainsta

#poletjevvipavskemkrizu.  11, 20, 25

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Fotogalerija: