GRAND CRU VIPAVA VALLEY // VIPAVSKI KRIŽ // sobota 01. april 2023

×

Error message

Notice: Undefined offset: 0 in include() (line 31 of /home/vipavskikriz/public_html/sites/all/themes/cms_subtheme/views/views-view-fields--index-slider--block.tpl.php).
Vipavski Križ, Galerija, kriški grad in grajska klet, sobota, 1. april 2023 od 15. do 22. ure

 

Vipavski Križ se vse bolj prebuja tudi na področju različnih dogodkov, še posebej privlačni pa so tisti dogodki, ki s seboj prinašajo tudi dobro domačo kapljico. Tokrat bo dogajanje namenjeno vrhunskim legam Vipavske doline. V sodelovanju z Revijo Vino, smo pripravili izbor vinarjev in vin, katera nam bodo predstavili. Veliko vipavskih vin po kvaliteti in ocenah sega v sam vrh svetovnih vin, tako da bo druženje z najboljišimi vini še bolj posebno.

Dogodek se bo začel z vodeno degustacijo, na kateri bomo predstavili razlike med odprtim vinom, višjim cenovnim rangom vipavskih vin in globalno poznanimi vini. Na ta način bomo gostom predstavili kakšne so razlike med temi vini, v kvaliteti, načinu pridelave, okusu, aromah, barvi in ceni. Degustacijo bo vodil Dejan Bavčar.

PREDSTAVILI BOMO VINA VINARJEV:

Klet Vipava, Posestvo Fervin, Posestvo Zoria, Vinarstvo Batič, Vina Benčina, Vina Krapež, Vina Lazar, Vina Leban, Vina Sveti Martin, Vinska klet Žorž 1696.

 

Sledi ogled kraja, začetek druženja z vinarji v Grajski kleti in razglasitev prvaka prvega reza salame 2023, ki ga bo opravilo Rotary klub Ajdovščina v sodelovanju s kmetijskim inštitutom. Ker je Vipavska dolina poznana tudi po temu, da je naravna sušilnica, si tudi produkti, le te zaslužijo svoj dan, saj so res nekaj posebnega. Razlike med njimi so velike, zakaj pa prav do njih pride, kakšne so, kako jih naredimo, nam bodo na ta dan z veseljem predstavili člani kluba Rotary Ajdovščina. Salame, ki bodo prišle na ocenjevanje, bomo lahko tudi podegustirali. 

VINARJI KI SE PREDSTAVLJAJO V GRAJSKI KLETI:

Bric - Vipavska dolina, Fedora, Guerila, Jamšek 1887, Klet Grof, Kmetija Cigoj, Kmetija Furlan, Posestvo Ferjančič, Posestvo Štokelj, Posestvo Sutor, UOU vina, Vina Marc, Vina Svetlik, Vina Ussai, Vinska klet Miška, Zaloščan vina De Adami.

 

PROGRAM DOGAJANJA:

- 15h začetek dogajanja, delavnica, vodena degustacija

- 16h voden ogled po Vipavskem Križu, druženje z vinarji v grajski kleti

- 17h razglasitev prvaka vipavske salame

- 22h zaključek prireditve

 

 

V PRIMERU SLABEGA VREMENA DOGODEK BO!

Vstopnice bo mogoče kupiti pred gradom v Vipavskem Križu.

Cena vstopnice 30 eur.

 

Informacije in rezervacije za skupine: 031 229 336 Patrik ali info@vipavskikriz.si

Organizator: Zavod Vipavski Križ

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Fotogalerija: 
Da, želim doživeti trenutke Vipavskega Križa
povpraševanje