Glasbeno društvo NOVA - Poletje v Vipavskem Križu 2023

×

Error message

Notice: Undefined offset: 0 in include() (line 31 of /home/vipavskikriz/public_html/sites/all/themes/cms_subtheme/views/views-view-fields--index-slider--block.tpl.php).
Poletno dogajanje v Vipavskem Križu

 

Tudi letos bo Vipavski Križ gostil dogodke, ki jih prireja Glasbeno društvo NOVA.

Program dogajanja je znan, za vse tiste, ki bi pa radi kraj še bolj podrobno spoznali, bomo uro pred začetkom dogodkov, organizirali voden ogled, skupaj se bomo sprehodili po zgodovini Vipavskega Križa, skritih kotičkih in zgodbah tega kraja, zaključili pa v naši 500 let stari grajski klet, kjer se bomo osvežili s kozarčkom vipavskega vina.

OBVEZNE REZERVACIJE na 031 229 336 Patrik. 

Sprehod skozi zgodbo Vipavskega Križa s kozarčkom in pridigo traja približno 60 min in stane 3€/osebo. (Najmlajši brezplačno)

POLETJE V VIPAVSKEM KRIŽU 2023

četrtek, 27. julij, ob 20.15: Hema - zgodba o gradiščih
Igrani dokumentarni film prikazuje, kako so ljudje živeli na našem območju pred skoraj tri tisoč leti. V prepletu likov iz sedanjosti, ki zrcalijo prebivalce železnodobnih gradišč, spremljamo deklico Hemo, ki se, kot vsi otroci, naveže na majhno žival in postane del ritualov tistega časa. V sedanjosti njena sodobnica na šolski ekskurziji odkrije najdbo, ki vzbudi čustveno vez s preteklostjo.
brezplačno | dogodek se začne s pogovorom z ustvarjalci

PRESTAVLJENO četrtek, 3. avgust, ob 20.15: Ekspres, ekspres PRESTAVLJENO NA petek 11.8.2023 ob 20.15
Romantični komično dramski film Ekspres, ekspres iz leta 1997 je celovečerni prvenec režiserja Igorja Šterka. Glavni junak (Gregor Baković) se, ne vedoč, kam bi pravzaprav rad šel, z vlakom odpravi na pot brez povratka. Od postaje do postaje srečuje najrazličnejše potnike, med njimi tudi neznano dekle (Barbara Cerar). Njune prigode in nezgode so ves čas usodno zaznamovane z vlakom.
brezplačno | dogodek se začne s pogovorom z ustvarjalci

ODPOVEDANO!!! četrtek, 10. avgust, ob 20.30: Raoul & the Wisemen: Povodni mož/The Waterman ODPOVEDANO!!!
Iz sodelovanja nizozemske glasbene zasedbe Raoul & The Wisemen, ameriškega pisatelja Noaha Charneya in profesorice in raziskovalke slovenske mitologije Svetlane Slapšak je nastala nova uglasbitev Prešernovega Povodnega moža. Skladbe Raoula Wijsme so prepletene s pripovedjo angleške različice znamenite balade in razlago slovanskih mitov, ki so navdahnili legendo slovenske poezije.
10 € | predšolski in osnovnošolski otroci ter prebivalci Vipavskega Križa brezplačno

petek, 18. avgust, ob 19.30: Usak patk swing in NOVA jazz band
Na učni uri bodo predstavljene osnove swinga, družabnega, igrivega in lahkotnega plesa, primernega za vse starosti. Vabljeni pari in posamezniki, za vse se bo našlo mesto in skladen par nog. Dobrodošli 'zeleni zajci in stari mački' - (ne)znanje ni omejitev. Po osvojenih korakih se bo večer nadaljeval v sproščeno plesno druženje ob melodijah NOVA jazz banda, v sestavi: Lara Dovier (vokal), Blaž Pahor (klaviature), Matija Podbersič (trobenta), Filip Mozetič (bobni) in Jernej Budin (kontrabas).
delavnica brezplačno | plesni večer 5 €

četrtek, 24. avgust, ob 20.30: Salsonando
Skupina Salsonando je mednarodna zasedba afro-kubanske glasbe, ki združuje glasbenike bogatih izkušenj s Kube, Venezuele, Italije, Slovenije, Tunizije, Ekvadorja, Hrvaške in Čila. Afro-kubanska glasba je nasploh znana po močni ritem sekciji, ki jo pri Salsonando sestavljajo Massimo Orselli (konge), Aljoša Jerič (timbales), Jacques Centonze (bongos), Marko Čepak Maki (kitara), Giovanni Toffoloni (bas) in Juan Vladilo (klavir). Čvrstemu ritmu se bo pridružila močna pihalna sekcija, ki jo sestavljajo priznani trobilici s čvrstimi sekcijami in prepričljivimi solažami v polnem latino slogu: Darko Sedak Benčić (trobenta) in Matija Mlakar (pozavna). Češnja na tej že tako bogati torti bojo trije pevci: Maximo Estupiñan Hurtado (Ekvador), Acliet Cruz (Kuba), Carlos Gonzalez (Čile).
10 € | predšolski in osnovnošolski otroci ter prebivalci Vipavskega Križa brezplačno

 

Informacije in rezervacije vstopnic: +386 (0) 41 618 373 ali info@gdnova.si

 

Več o dogodkih: https://www.vipavskikriz.si/sl/aktualni-dogodki

FB drustvo.nova

IG @gdnovainsta

#poletjevvipavskemkrizu

 

Ogled Vipavskega Križa z degustacijo vin
Pred vsakim dogodkom se lahko udeležite enournega vodenega ogleda po Vipavskem Križu v organizaciji Zavoda Vipavski Križ.
Obvezne predhodne najave na info@vipavskikriz.si ali 031 229 336.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

 

Rezervacije vstopnic: +386 (0) 41 618 373 ali info@gdnova.si

FB https://www.facebook.com/drustvo.nova

IG @gdnovainsta

#poletjevvipavskemkrizu.  11, 20, 25

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Fotogalerija: