Osmica je čudovit košček tradicije, ki v Vipavsko dolino že stoletja privablja ljubitelje vina in domače kulinarike. Njeni začetki segajo v 16. stoletje, zakonsko pa jo je omogočila cesarica Marija Terezija, ko je vinogradnikom dovolila, da lahko osem dni v letu na svoji domačiji prodajajo vino in domače dobrote. Ta posebna tradicija je živa še danes – in mi jo obujamo na prav poseben način.
V grajski kleti Vipavskega Križa za vas pripravimo osmico, kot so jo poznali nekoč – pristno, domačo in polno značilnih vipavskih okusov.
Na bogato obloženi mizi ne manjkajo lokalne suhomesnate dobrote: sušen pršut, pečen pršut v testu, domača panceta, salama, zašinek ter sveži ali zorjeni siri iz okoliških kmetij.
Postrežemo vam tudi s toplimi tradicionalnimi jedmi: joto, praženim krompirjem, prežgano repo ali zeljem s pečenicami in domačo pečenko. Za sladkosnede pa pripravimo domače sladice – skutne ali orehove štruklje, štrudelj ter dišečo pehtranovo potico.
Vse to spremljajo skrbno izbrana vipavska vina, ki se izvrstno dopolnjujejo z okusi domačih jedi.
Osmica v grajski kleti je na voljo skozi vse leto za vnaprej najavljene skupine.
Povabite sodelavce, prijatelje ali družino in skupaj doživite pravo vipavsko gostoljubje – ob odlični hrani, vinu in pristnem ambientu stoletne grajske kleti.
Za več informacij in rezervacije nas kontaktirajte.
Obvezna je predhodna rezervacija. Sprejemamo le skupine z več kot 15 oseb.



